آیین پلاککوبی و جشن انتخاب کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، شامگاه جمعه ۱۷ تیرماه با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، استاندار و جمعی از مسئولان استان و مردم، آیین پلاککوبی و جشن بزرگ انتخاب کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک برگزار شد.
کرمانشاه سیوهفتمین عضو شهرهای خلاق خوراک دنیا است
حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در این مراسم اظهار کرد: «مسئولان کرمانشاه چهار سال برای ثبت این شهر به عنوان شهر خلاق خوراک تلاش کردهاند وامروز کرمانشاه جزو یکی از ۳۷ شهر خلاق خوراک جهان قرار گرفت، زیرا خوراکهایش برجسته است و این شایستگی را داشته است.»
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: «کرمانشاه ویژگیهای مهم دیگری هم دارد، اما یکی از این ویژگیهای مهم بحث تنوع غذایی آن است، چرا که خوراک نماد تاریخ کهن، فرهنگ و سبک زندگی یک ملت است.»
او ادامه داد: «مردم کرمانشاه در طول قرنها به این حوزه فرهنگی زندگی خود توجه ویژهای کرده اند و در کنار آن تنوع فرهنگی، زبانی، قومی، مذهبی و آداب رسوم غنی و طبیعت بکر و آب و هوای چهار فصل را شاهد هستیم.»
ایوبی افزود: «چنین ظرفیتی در میان دیگر کشورهای دنیا بینظیر است، به گونهای که در اروپا میبینیم بسیاری از کشورها شبیه هم هستند و این میزان تنوع فرهنگی را ندارند که این نشان از تمدن و فرهنگ کهن این مرز و بوم است.»
او گفت: «تاریخ و تمدن را نمیتوان با پول خرید، سنتهایی مانند تنبور نوازی و آیین نوروزی را یک شبه و با پول نمیتوان بدست آورد، بلکه سالها و قرنها میگذرد تا خلق شوند و نیاز به تاریخ دارند.»
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار کرد: «یکی از این نمادها بحث خوراک و تنوع غذایی است که ما امروز جشنی در این راستا برگزار میکنیم.»
او با اشاره به اینکه علاوه بر آثار تاریخی، میتوان زیبایی را با اهالی فرهنگ و هنر خلق کرد، گفت: «هنرمندان بزرگ کرمانشاهی همچون پوران درخشنده، شهرام و حافظ ناظری و دیگر هنرمندان از این استان میتوانند زیباییهایی را برای این استان خلق کنند که امیدواریم در این راستا قدم بردارند.»
ایوبی در ادامه تاکید کرد: «معرفی زیباییهای کرمانشاه نیازمند حفظ اصالتهای آن است و باید محلی و منطقهای زندگی، اما جهانی فکر کنیم و به معماری اصیل خود توجه کنیم تا هر گردشگری وارد شهر میشود با عناصر اصیل داخل آن شهر آشنا شود.»
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در خاتمه تصریح کرد: «همه شهرها و کشورها در حال تلاش برای خلق تصویری زیبا از خودشان هستند ویک رقابت سختی بین کشورها و شهرهای دنیا در حال انجام است که اگر بخواهیم در این رقابت حضور داشته باشیم باید با استفاده از تفاوتهایی که داریم خود را معرفی کنیم و این تفاوتها میتواند همان فرهنگ، هنر و تاریخ ما باشد.»
کرمانشاه را خوب معرفی کنیم
بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه در این مراسم با تاکید بر لزوم معرفی هر چه بهتر کرمانشاه، گفت::«زیباییهای بیشمار کرمانشاه باید به خوبی به همه جهانیان معرفی شود.»
استاندار کرمانشاه گفت: «کرمانشاه تاکنون به اندازه ظرفیتهایش خوب معرفی نشده است و با وجود اینکه مقام معظم رهبری این استان را به زیبایی معرفی کردهاند، اما ما کرمانشاهیها خودمان به خوبی شهرمان را معرفی نکردهایم.»
او افزود: «کرمانشاه را باید با همه زیباییها و تاریخ کهن و قدمت چند هزار ساله و ۴۲۰۰ اثر تاریخی آن به دنیا بشناسانیم.»
امیری مقدم با تاکید بر اینکه، کرمانشاه سرزمین مقاومت، وحدت و برادری است، گفت: «با این همه ظرفیت، پتانسیل و خوبی چرا باید شهرمان را بد معرفی کنیم، در حالی که باید زیباییها، تاریخ و مهد تمدن بودن آن را به همگان نشان دهیم.»
او با اشاره به نقش پر رنگ مردم کرمانشاه در جنگ تحمیلی افزود: «در طول هشت سال دفاع مقدس مردم این استان فرزندانشان را به جبههها فرستادند و خودشان هم زیر بمباران دشمن پایداری کردند، پس چرا باید آن را بد معرفی کنیم.»
استاندار کرمانشاه با اشاره به به قرار گرفتن نام این شهر در لیست شهرهای خلاق دنیا ادامه داد: «امروز یکی از زیباییهای کرمانشاه معرفی شده است و باید زیباییهای بیشمار آن به جهانیان شناسانده شود.»
او تاکید کرد: «ما در استان کرمانشاه بیش از ۸۰ نوع خوراک، نان و شیرینی داریم که میتواند برای گردشگران مورد توجه ویژه قرار گیرد و زمینه کار و اشتغال را برای استان فراهم کند.»
امیری مقدم افزود: «همه صنوف مرتبط باید برای زنده نگه داشتن این افتخار پای کار باشند و زمینه لازم را برای ارائه غذاهای کرمانشاه و معرفی آنها در رستورانها فراهم کنیم.»
او در خاتمه گفت: «ما در کرمانشاه علاوه بر تنوع غذایی و تعدد آثار تاریخی، ظرفیتهای دیگری نیز از جمله فرهنگ، آداب و رسوم غنی را داریم که باید به درستی معرفی شود تا نام زیبا از کرمانشاه معرفی شود.»
اهمیت شهر خلاق خوراک برای رونق گردشگری کرمانشاه
همچنین در این مراسم نادر نوروزی هشردار کرمانشاه اظهار کرد: «کرمانشاه با پیشینه تمدنی بسیار غنی با توجه به بازماندن آثار تاریخی از ادوار مختلف از هخامنشیان تا عصر کنونی از یک تاریخ بسیار غنی برخوردار است.»
شهردار کرمانشاه با اشاره به رشادتهای مردم کرمانشاه در جنگ تحمیلی و تقدیم شهدای بسیار به نظام و انقلاب، افزود: «کرمانشاه از نظر مردمشناسی ویژگیهای خاصی دارد، شهری است که با ترکیبی از اقوام با زبان، گویش، فرهنگ و آداب و رسوم مختلف شکل گرفته است.»
او ادامه داد: «این شهر با تنوع قومی از تنوع غذایی ویژهای برخوردار است.»
نوروزی گفت: «یکی از اجزای فرهنگ هر شهر تغذیه و غذا است، همانگونه که لباس، آداب و رسوم هم جزو فرهنگ یک شهر محسوب میشوند.»
شهردار کرمانشاه تصریح کرد :«با ثبت جهانی کرمانشاه نام این شهر در تاریخ ماندگار میشود.»
او افزود:«با تلاشهای انجام شده، کرمانشاه حائز آن شد تا به عنوان شهر خلاق خوراک انتخاب شود و به لیست ۳۶ شهر دیگری که در دنیا شهر خلاق خوراک هستند، اضافه شود.»
شهردار کرمانشاه خاطرنشان کرد: «قرار گرفتن کرمانشاه در لیست شهرهای جهانی در معرفی این شهر و فرهنگ و تمدن آن سهم بسزایی دارد و نام ما را در جهان مطرح میکند.»
او گفت: «یکی از جاذبههای گردشگری هر شهر تنوع غذایی آن است، زیرا گردشگران به هر شهری که میروند به فرهنگ و تغذیه مردم آن توجه میکنند، بنابراین ما در حال حاضر یکی از ۳۷ شهر خلاق خوراک در دنیا هستیم که نشان دهنده توانمندی بالای ما است.»
نوروزی در خاتمه به ظرفیت ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک برای افزایش جذب گردشگر و رونق رستورانهای کرمانشاه اشاره کرد و گفت: «امیدواریم یک مرکز تهیه غذا در کرمانشاه داشته باشیم که شیوههای طبخ غذا به روش سنتی در آن به گردشگران ارائه شود.»
در این مراسم از پوران درخشنده و حافظ ناظری هنرمندان کرمانشاهی تجلیل شد.