یکشنبه 02 دی 1403

گردشگری کرمانشاه بر روی ریل توسعه

167
0

میزبانی کرمانشاه در اجلاس بین‌المللی گردشگری روستایی و اکوتوریسم در سال ۲۰۲۰، پخش سریال طنز «نون خ» به‌عنوان یک پروژه تبلیغاتی ملی، افزایش چهار برابری ظرفیت بوم گردی، ساخت چهار هتل و ۳۵ اقامتگاه بوم گردی، تکمیل پرونده ثبت جهانی اورامانات و ارسال آن به یونسکو و ده‌ها پروژه دیگر، گردشگری کرمانشاه را بر روی ریل توسعه قرار داده است.

سال ۹۸ با همه چالش‌ها و مشکلاتش برای گردشگری استان کرمانشاه سال کم‌نظیری بود. سرجمع اتفاقات مثبت در این حوزه به‌رغم همه کاستی‌ها و کمبود اعتبارات، دورنمای آینده‌ای روشن را پیش روی توسعه گردشگری استان ترسیم کرده است که اگر اتفاق نامیمون کرونا شکل نمی‌گرفت، بدون تردید در نوروز ۹۹ با توجه به همه برآیندها می‌توانستیم شاهد یک رخداد شگفت‌انگیز در حوزه گردشگران ورودی به استان در این ایام به‌عنوان بازده کوتاه‌مدت تلاش‌های یک‌ساله مجموعه مدیریتی استان کرمانشاه باشیم.

بی‌شک سرمنشأ همه اتفاقات خوبی که در سال ۹۸ برای صنعت گردشگری استان رخ داد، همدلی، همراهی و حمایت بی‌نظیر مجموعه مدیریت ارشد استان با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود.

پیگیری‌های مستمر و توجه خاص مدیر ارشد استان و معاونین ایشان به مقوله گردشگری، حمایت‌های مجمع نمایندگان استان و همراهی دستگاه‌های مرتبط در این سال منجر به شکل‌گیری اتفاقات ویژه‌ای در حوزه گردشگری استان شد که می‌تواند پایه‌گذار ستون‌های توسعه گردشگری کرمانشاه باشد.

تکمیل پرونده ثبت جهانی اورامانات و ارسال آن به یونسکو در کمتر از چند ماه باوجود کاستی‌های متعدد پرونده و عقب بودن ما از پرونده استان کردستان که چند سال روی تکمیل پرونده وقت گذاشته بودند، نمودی از این همراهی و همدلی مسئولان در استان کرمانشاه بود. کاندیدا شدن یک اثر در کرمانشاه برای ثبت جهانی بعد از گذشت بیش از یک دهه اتفاق بزرگی بود که با تحقق آن در آینده نزدیک قطعاً شاهد تحولی شگرف در صنعت گردشگری استان و به‌ویژه منطقه اورامانات خواهیم بود.

یکی دیگر از اتفاقات بزرگ در حوزه گردشگری استان کرمانشاه در سال ۹۸ که کارشناسان و فعالین گردشگری استان و کشور به‌اتفاق آن را موتور محرکه توسعه گردشگری استان کرمانشاه عنوان کرده‌اند، کسب میزبانی اجلاس بین‌المللی گردشگری روستایی و اکو توریسم ۲۰۲۰ است. اتفاق بی‌نظیری در تاریخ گردشگری استان که با همراهی مدیریت ارشد استان در رقابت تنگاتنگ با ۱۴ استان کشور حاصل شد.

بدون تردید این اتفاق بزرگ آینده گردشگری کرمانشاه را رقم خواهد زد و اگر با همان توان و انرژی که برای کسب میزبانی آن نمود پیدا کرد، عمل کنیم قطار گردشگری کرمانشاه بر روی ریل توسعه قرارگرفته و جایگاه ویژه خود را در مسیر توسعه استان پیدا خواهد کرد.

در همین راستا توجه و نگاه ویژه به توسعه بومگردی های استان کرمانشاه و افزایش چهار برابری ظرفیت بوم‌گردی های سطح استان و تسهیل گری در صدور مجوزهای لازم در این حوزه تحول شگرفی را به لحاظ کیفی و کمی در زیرساخت‌های گردشگری استان ایجاد کرده است که منجر به توسعه گردشگری استان حول محور گردشگری روستایی و اکوتوریسم خواهد شد.

در کنار این سه اتفاق مهم انتخاب هرسین به‌عنوان شهر ملی گلیم و ثبت مشروط دالاهو به‌عنوان شهر ملی ساز تنبور، ثبت ملی تعدادی از مواریث شاخص معنوی سطح استان، مشارکت در سریال طنز «نون خ » به‌عنوان یک پروژه ملی تبلیغات گردشگری برای اولین بار، برپایی جشنواره‌های متعدد در حوزه گردشگری و حضور قدرتمند در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته کشور، برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی نمایشگاه‌های دائمی صنایع‌دستی در سطح شهرستان‌ها برای اولین بار، صادرات ۳۰ میلیون دلاری صنایع‌دستی، افزایش ظرفیت زیرساخت‌های گردشگری استان با افتتاح چهار هتل و ۳۵ اقامتگاه بوم‌گردی، نگاه ویژه به بازسازی و مرمت آثار تاریخی استان به‌ویژه ساماندهی محوطه طاق گرا و مرمت و بازسازی بخش مهمی از بازار کرمانشاه، الکترونیکی کردن بلیت‌فروشی محوطه‌های تاریخی به‌عنوان یکی از استان‌های پیش رو در این حوزه، افزایش چشم‌گیر ورود گردشگران خارجی و به‌ویژه عراقی به استان، رشد مناسب گردشگران ورودی در ۱۰ ماهه اول سال و موارد متعدد دیگر همه و همه نویدبخش آینده روشن برای گردشگری استان کرمانشاه در سال جدید خواهد بود.

شاید بلای کرونا در کوتاه‌مدت مانع رونق گردشگری استان شده باشد، اما به‌جرئت می‌توان گفت که گردشگری در استان کرمانشاه مسیر خود را پیداکرده است و هیچ‌چیز نمی‌تواند در این راه مانع پیشرفت و تحول گردشگری استان کرمانشاه شود و سال ۹۹ سال شگفت‌انگیزی برای گردشگری استان خواهد بود.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام
ایمیل
وب سایت