یکشنبه 02 دی 1403

حجم کاوش در قواخ تپه کرمانشاه بی‌سابقه است / ۱۰ مورد کاوش و گمانه‌زنی در سطح استان در دست اقدام است

68
1

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه در بازدید از روند کاوش تپه تاریخی قواخ تپه کوزران، گفت: در روند حفاری و کاوش این تپه تاریخی شاهد حفاری و کاوش کم سابقه‌ای از لحاظ حجم حفاری و خاکبرداری هستم که این حجم حفاری و تعیین در طول یک فصل کاوش در استان کرمانشاه  بی‌سابقه و چشمگیر است.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه، داریوش فرمانی روز دوشنبه ۵ تیرماه ضمن بازدید از روند کاوش در قواخ تپه کوزران، اظهار کرد:  شاهد حفاری و کاوش ویژه‌ای از لحاظ حجم حفاری و خاکبرداری هستیم که این حجم حفاری و تعیین در طول یک فصل کاوش در استان کرمانشاه بسیار بی‌سابقه و چشمگیر است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه، تصریح کرد: نتایج این کاوش بازگو کننده بسیاری از شبهات تاریخی این منطقه کهن است که در این کاوش لایه‌هایی مربوط دوران ساسانی، اشکانی و هزاره اول قبل از میلاد یافت شده است.

او افزود: یافته‌ها و داده‌های تاریخی بدست آمده اطلاعات قابل تاملی مربوط به تمدن آشوری در این منطقه را نمایان کرده است.

فرمانی با اشاره به رویکرد جدید اداره‌کل در خصوص معرفی و پژوهش آثار و محوطه‌های تاریخی، گفت: امسال ۱۰ برنامه باستان‌شناسی شامل کاوش و گمانه‌زنی انجام گرفته که این حجم عملیات که برخی انجام شده و تعدادی نیز در حال انجام است کم سابقه و شایان توجه است.

او ادامه داد:استان کرمانشاه با توجه به غنای تاریخی و فرهنگی بی‌بدیل و درخشانی که دارد، باید به نحو احسنت و در خور نام استان معرفی شود تا بتوان در کنار این آثار و تلاش برای معرفی و حفظ آن‌ها شاهد رونق صنعت گردشگری استان که اصلی‌ترین راه برون رفت از تنگناهای اقتصادی است،باشیم.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه، افزود: سعی ما بر این است تا با برنامه‌ریزی دقیق ضمن شناسایی آثار و محوطه‌های ارزشمند، اعتبارات لازم برای بررسی، شناسایی و تعیین حرایم این آثار اخذ شود.

او گفت: در صورت تامین اعتبار برای معرفی این محوطه‌های ارزشمند آن‌ها را به سایت موزه تبدیل می‌کنیم که قطعا دارای تبعات بسیار خوب و ماندگاری برای استان و مردم با اصالت آن خواهد بود.

فصل دوم کاوش‌های قواخ تپه ( قباق تپه ) کوزران با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه و دانشگاه رازی از محل اعتبارات این اداره‌کل و با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی و پژوهشگاه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از اردیبهشت‌ماه شروع و در تیرماه خاتمه یافته است. 

برای این مقاله 1 نظر ثبت شده است

محمد جمشیدپور

چهارشنبه, 07 تیر,1402 :: 00:43

جناب آقای دکتر سجاد علی بیگی بعنوان سرپرست تیم کاوش قباق تپه و استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه که واقعا اسطوره تاریخی دیار اجدایمان هستند و باعث افتخار شهر کرمانشاه که در راستای پروژه‌های تاریخی و پیش از تاریخ کشورمان زحمات بسیار فراوانی کشیده اند و توانایی بالایی در این زمینه را داراست و از لحاظ رفتاری بسیار بسیار بلند مرتبه و والا مقام هستند. ویکی از چهره های درخشان جهانی نیز می‌باشد که دارای نظرات ارزنده بسیاری در حوزه باستان شناسی در بین اساتید برجسته جهان می‌باشد. امیدوارم خداوند متعال طول عمر با عزت به این افتخار دیاران عطا فرماید

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام
ایمیل
وب سایت