بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، محمدرضا سهیلی روز شنبه ۲۶ آذرماه با اعلام این خبر اظهار کرد: هرچند که خواستگاه اسب کُرد کرمانشاه است، اما با توجه به اینکه در مناطق کُردنشین کشورهای عراق، ترکیه و سوریه نیز اسب کُرد پرورش مییابد، پرونده ثبت جهانی آن به صورت بینالمللی تکمیل میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، گفت: این پرونده با عنوان دانش و مهارت پرورش و نگهداری اسب کُرد برای قرار گرفتن در فهرست میراث جهانی ناملموس تهیه میشود.
او تصریح کرد: هفته گذشته در جلسهای که در ادارهکل ثبت وزارتخانه برگزار شد، مقرر شد که اسب کُرد با توجه به جایگاهی که دارد و با تکیه بر ویژگیها، پراکندگی و محدوده زیستی این عنصر جهانی پرونده آن برای ثبت جهانی به عنوان یک پروژه میراث ناملموس بینالمللی تکمیل و به یونسکو ارسال شود.
سهیلی افزود: کارهای مقدماتی و مطالعاتی انجام شده است و در حال رایزنی هستیم که بخشهایی که مربوط به کشورهای عراق، ترکیه و سوریه است نیز در پرونده تکمیل و با پیگیری موضوع در آینده نزدیک شاهد ثبت جهانی این عنصر با ارزش باشیم.
او ادامه داد: کرمانشاه از دیرباز خواستگاه پرورش اسب بوده و در منابع تاریخی هم به این موضوع اشاره شده و منطقهای به نام نسا در محدوده کرمانشاه (دشت ماهیدشت) واقع شده به عنوان یکی از مراکز اصلی پرورش ایران بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، گفت: با توجه به ویژگیهایی که از لحاظ ساختار رفتاری و استفاده از این عنصر در مناسبات و فرهنگ مردم منطقه وجود دارد، ثبت جهانی آن به عنوان یک پرونده مشترک با این کشورها انجام میشود.
او تصریح کرد: اسب کُرد به لحاظ گردشگری نیز از ظرفیت ویژهای در استان برخوردار است و برنامه جشنواره اسب کُرد در آینده نزدیک در استان برگزار میشود.
سهیلی در خاتمه تاکید کرد: این پرونده را با جدیت تمام پیگیری میکنیم که در آینده نزدیک با تکمیل پرونده و تحویل آن به ادارهکل ثبت وزارتخانه برای ثبتجهانی به یونسکو ارسال شود.