بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه، جبار گوهری روز سهشنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰ با اعلام این خبر اظهار کرد: «برای حفظ مواریث ناملموس استان کرمانشاه، پروژه ثبت خوراکها و آداب و رسوم مربوط به آن در دستور کار معاونت میراثفرهنگی قرار گرفته است.»
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه، با اعلام اینکه تاکنون ۷۷ میراث ناملموس استان به ثبت ملی رسیده است، تصریح کرد: «در این پروژه تهیه پرونده ثبتی برای ۱۲۰ میراث ناملموس استان در دستور کار قرار گرفتهاست.»
او اشاره به اینکه تیمهای مستندساز کار خود را شروع کردهاند، گفت: «با ثبت این خوراکهای محلی به دنبال این هستیم که کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق غذا ثبت کنیم.»
گوهری تصریح کرد: «بسیاری از این غذاها دیگر درست نمیشود و هدف ما این است که پخت این غذاهای سنتی دوباره احیاء شود.»
او افزود: «بسیاری از این غذاها مربوط به عشایر و جامعه روستایی استان است، که به صورت سنتی و اصیل ارائه میشود.»
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه، یادآور شد: «برای شناسایی، جمع آوری اطلاعات و مستندسازی این غذاها در چندماه گذشته پژوهشها و مطالعات لازم انجام شده است.»
گوهری در پایان تاکید کرد: «پس از مستندسازی و ثبت مهمترین مساله معرفی و شناساندن این خوراکها و آداب و رسوم به مردم است که نیازمند برنامهریزی مناسب است.»