معاون مجلس و امور استان های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گفت: اولین آیتم در حوزه انتصابات را تخصص در نظر میگیریم که این نکته در انتخاب مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه مورد تاکید قرار گرفته است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، مراسم معارفه داریوش فرمانی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه با حضور جواد واحدی معاون مجلس و امور استان های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاونین سیاسی امنیتی و امور اقتصادی و همچنین مشاور استاندار کرمانشاه و جمعی از مدیران استان و فعالان گردشگری و هنرمندان صنایعدستی و پرسنل این ادارهکل برگزار شد.
قطار گردشگری کشور به سرعت مطمئنه رسیده است
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم اظهار کرد: اولین آیتم در حوزه انتصابات را تخصص در نظر میگیریم که در انتخاب مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه مورد تاکید قرار گرفته است.
او افزود: در گزارشی که آقایفرمانی ارائه دادند مشخص کرد که به این حوزه مسلط است و در دوران سرپرستی نمره قابل قبولی کسب کردند.
واحدی با تاکید بر همکاری همه همکاران با مدیرکل منتصب تصریح کرد: برای آیتمهای مختلف مثل تعامل با استانداری تعامل با دستگاههای حوزه مدیریتی که ما رصد کردیم ایشان را به عنوان مدیر کل منتسب کردیم.
او در ادامه اظهار کرد: قطار گردشگری در کشور سرعت مطمئنه خود را گرفته است و مهم ترین حوزه گزارش استانداران در گزارشهای مختلفی که ارائه میدهند حوزه میراثفرهنگی است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: همه دستگاههای اجرایی به دنبال این هستند که صنعت گردشگری را در کشور توسعه دهند.
او ادامه داد: در این رابطه، می.خواهیم به این سمت حرکت کنیم که مقاصد سفر مردم تغییر کند، چراکه طی سالیان متمادی چند نقطه از جمله شمال کشور مقصد سفر مردم بود.
واحدی منطقه غرب کشور را یکی از این مقاصد جدید گردشگری در کشور خواند و افزود: برای هر استانی با توجه به ظرفیتها و اقلیمی که دارد، گردشگری خاصی را تعریف کنیم.
او با بیان اینکه کرمانشاه ظرفیتهای بسیاری برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری دارد، عنوان کرد: وزارت میراثفرهنگی در تلاش است تا ظرفیتهای این استان را به مردم ایران معرفی کند، لذا در زمینه تبلیغات و رسانه باید اقداماتی در دستور کار قرار گیرد.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به تلاشهای وزارت میراثفرهنگی برای افزایش بودجه حوزه تبلیغات گردشگری در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: اگر در بحث تبلیغات و بازاریابی اعتبارات کافی داشته باشیم در معرفی بیشتر ظرفیتهای گردشگری استانها و از جمله کرمانشاه موفق خواهیم بود.
او در ادامه از اهتمام دولت و این وزارتخانه برای تکمیل زیرساختهای گردشگری کشور خبرداد و گفت: متاسفانه زیرساختهای گردشگری در برخی از استانهای کشور ضعیف است، لذا اقداماتی را در این رابطه در دستور کار قرار دادیم.
واحدی تصریح کرد: در این راستا، با همراهی مجلس مصوبهای را در آن تصویب کردیم که طبق آن ۵ درصد از اعتبارات تملک دارایی هر استانی باید به زیرساختهای گردشگری اختصاص پیدا کند و این مصوبه به استانها هم ابلاغ شده است.
او با تاکید براینکه استانداران باید در زمینه زیرساختهای گردشگری ورود کنند، افزود: یکی از مشکلاتی که در همه استان های کشور در بحث زیرساختهای گردشگری وجود دارد، مسئله "سرویس های بهداشتی" است که امیدواریم در استان ها آن را مورد توجه جدی قرار دهند.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در پایان با اشاره به انتصاب داریوش فرمانی به عنوان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، گفت: در وزارت میراث فرهنگی در انتصاب مدیران روی انتخاب مدیران این حوزه تاکید میشود که نسبت به چالشها و مشکلات میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان خود آشنا هستند.
گردشگری محور اصلی اقتصاد کرمانشاه است
عبدالوحید محمدی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه به عنوان سخنران دیگر این مراسم اظهار کرد: متاسفانه طی دهههای گذشته بنا به دلایل مختلفی، کرمانشاه آمار بالای بیکاری کشور را به خود اختصاص داده است، درحالی که این استان پتانسیلهای زیادی بویژه در حوزه گردشگری دارد که می توان در آنها اشتغالزایی کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، ادامه داد: امروزه برخی از کشورهای دنیا مانند ترکیه توانستهاند از محل صنعت گردشگری درآمدزایی و اشتغالزایی بسیاری را برای کشورهایشان به همراه بیاورند و بهره مناسبی را از این صنعت ببرند.
او تصریح کرد: در ایران هم برخی از استانهای کشور در سالهای گذشته از ظرفیتهای گردشگری خود به خوبی استفاده کردهاند و اکنون گردشگری آنها رونق خوبی دارد، این درحالی است که ما هنوز در کرمانشاه نتوانستهایم که از ظرفیتهایی که در این حوزه داریم استفادهای ببریم.
محمدی از گردشگری به عنوان اولویت اول اقتصاد استان نام برد و گفت: باتوجه به ظرفیتهای متعددی که در کرمانشاه در حوزه گردشگری داریم و باتوجه به مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، این حوزه را به عنوان اولویت اول اقتصاد خود تعریف کردهایم.
او شرایط آب و هوایی متنوع و چهارفصل، تاریخ غنی و طبیعت زیبا و ... را از ویژگی های مهم حوزه گردشگری کرمانشاه خواند و افزود: در کنار این ظرفیت، یک ظرفیت مهم دیگر را در گردشگری کرمانشاه داریم که طی سالهای گذشته مغفول مانده و آن گردشگری مذهبی بامحوریت اربعین است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، خاطرنشان کرد: هرساله در ایام اربعین، حدود پنج میلیون نفر زائر از شهرهای کرمانشاه عبور میکنند و از طرفی آمار ترددها از مرز خسروی نیز هر سال بیشتر میشود، بنابراین اربعین فرصت بسیار مناسبی برای گردشگری استان به شمار میرود.
او حوزه مهم دیگر در حوزه گردشگری را که در کرمانشاه مورد توجه قرار گرفته، حوزه توریسم سلامت خواند و گفت: هرچند که در حال حاضر توریسم سلامت را در کرمانشاه داریم، اما به اندازه ظرفیتهایی که در استان وجود دارد، نیست.
محمدی اضافه کرد: کرمانشاه مرکز خدمات غرب کشور از جمله در حوزه درمان است و مراکز درمانی و بیمارستان های بسیار خوبی دارد که برای رونق توریسم درمانی این ظرفیت با همکاری علوم پزشکی و با محوریت میراث فرهنگی باید ساماندهی شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، در پایان ضعف بزرگ حوزه گردشگری کرمانشاه را تبلیغات آن عنوان کرد و گفت: عدم تبلیغات مناسب باعث شده تا نتوانیم از داشتههایمان به نحو مناسبی استفاده کنیم و برای استان ثروت آفرین باشند.
تکمیل موزه منطقهای کرمانشاه در اولویت است
داریوش فرمانی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه نیز در این مراسم اظهار کرد: در حوزه میراثفرهنگی در سه بخش بافتها، موزهها و پژوهشهای باستان شناسی کارهایی را در استان انجام دادیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، ادامه داد: در بحث موزه، موزه منطقهای کرمانشاه که در دهه ۵۰ کلنگ زنی شده بود، همچنان بلاتکلیف مانده و به اتمام نرسیده، برای همین تکمیل آن را در دستور کار قرار دادیم.
او افزود: در این راستا، تهیه و تکمیل مطالعات معماری داخلی، گرافیک محیطی و طراحی آن را در حال اجرا داریم و امیدواریم پس از اتمام مطالعات عملیات اجرایی تکمیل آن آغاز شود.
فرمانی گفت: ظرف ۲.۵ سال آینده پروژه موزه منطقهای کرمانشاه تکمیل و به بهرهبرداری برسد تا ۱۲ هزار شی تاریخی با ارزش استان در آن به نمایش در بیاید.
او با اعلام اینکه ۱۸ موزه در سطح استان وجود دارد، افزود: سال گذشته ۴ موزه توسط بخش خصوصی در استان در موضوعات مختلف راهاندازی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، گفت: طرح ویژه بافتهای تاریخی در کشور تدوین شده و برای اولین بار قرار است به شکل پایلوت در شهر سنقر و کلیایی اجرایی شود.
او ادامه داد: همچنین از ۱۵ سال پیش بحث تدوین و تصویب ضوابط بافت تاریخی شهر کرمانشاه مورد توجه قرار گرفته بود، اما تاکنون اجرایی نشده که ما آن را تدوین و به وزارتخانه ارسال کردیم تا مورد تصویب قرار گیرد و آن را به مرحله اجرایی شدن برسانیم.
فرمانی اظهار کرد: در بحث کاوش باستانشناسی، گمانهزنی و تعیین عرصه و حریم هم امسال ۱۰ برنامه را در دستور کار قرار دادهایم که برخی از آنها انجام شده و به پیشینه غنی تاریخ کرمانشاه اضافه شده است.
او در ادامه به فعالیتهای انجام گرفته در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: در این بخش تلاش کردیم تا برخی حوزههای گردشگری همچون گردشگری جنگ و سلامت را تقویت کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه با بیان اینکه برگزاری جشنواره ها برای کمک به رونق گردشگری استان طی این مدت مورد توجه قرار گرفته، افزود: در این راستا، در پایان این هفته جشنواره بین المللی اسب کرد را به عنوان مقدمه ای برای ثبت جهانی آن برگزار خواهیم کرد.
او در ادامه به تلاش های انجام شده برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه هم اشاره ای کرد و گفت: ثبت جهانی محور ساسانی از معبد آناهیتا تا ایوان مداین ظرف آینده نزدیک انجام میشود.
فرمانی افزود: امسال برای مسیر اربعین در استان بیش از هفت میلیارد تومان اعتبار گذاشتهایم تا زیرساختهای گردشگری آن را تکمیل کنیم.
اومجموعه اعتبارات عمرانی میراث فرهنگی استان را در سال گذشته حدود ۱۹ میلیارد تومان با پیشرفت فزیکی هشت درصد پروژهها عنوان کرد و گفت: امسال این اعتبار به ۸۰ میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد رسیده است.
فرمانی در ادامه به اقدامات انجام شده برای معرفی کرمانشاه به دیگر کشورهای دنیا هم اشاره ای کرد و افزود: دراین زمینه تاکنون سفری به کشور عراق داشتهایم و بزودی هم آنها به کرمانشاه خواهند آمد. همچنین با آژانس های گردشگری روسیه هم رایزنی داشتهایم.
او در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه صنایعدستی اشاره کرد و گفت: ۶۰ رشته صنایعدستی در استان کرمانشاه فعال است و تاکنون ۱۴۳ اثر صنایعدستی استان مهر اصالت ملی و ۸ اثر هم مهر اصالت جهانی گرفتهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه در خاتمه تصریح کرد: یکی از اولویتهایی که در این حوزه در پیش رو داریم، بحث آموزش است که در این رابطه دستگاه های مختلفی همچون کمیته امداد، بهزیستی و زندان ها با ما همکاری خواهند داشت.